(Ρούχα | Βοήθεια | Μικρή | Φτέρωμα | Φτερά) Τα φτερά σε ένα όνειρο μπορεί να υποδηλώνουν το κακό ή θα μπορούσαν να σημαίνουν μεγαλείο, ομορφιά ή δύναμη. Τα φτερά σε ένα όνειρο αντιπροσωπεύουν επίσης το σπίτι ενός ευσεβούς ατόμου….

…(Συντεχνία) Αν κάποιος βλέπει τον εαυτό του να πετάει με φτερά σε ένα όνειρο, αυτό σημαίνει ταξίδι. Τα φτερά σε ένα όνειρο αντιπροσωπεύουν επίσης τα παιδιά κάποιου. Εάν κάποιος δει τα φτερά του να είναι φτερά, αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει την ευημερία ή την εξουσία του. Εάν κάποιος βλέπει τον εαυτό του να πετάει με τα φτερά κάποιου άλλου στο όνειρο, αυτό σημαίνει ότι θα λάβει τη βοήθεια και την υποστήριξή του. Υπό αυτήν την έννοια, οι παραδοσιακοί άνθρωποι λένε – ~Έτσι και έτσι πέταξαν με έτσι και έτσι τα φτερά.~ Το να έχετε φτερά και να μην τα χρησιμοποιείτε για να πετάξετε με ένα όνειρο σημαίνει να αποκτήσετε κοσμικό πλούτο. Ένα σπασμένο φτερό σε ένα όνειρο αντιπροσωπεύει μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προσελκύσει ο γιος του. Εάν κάποιος βιώσει τον βασανιστικό πόνο από τα φτερά του να τραβηχτούν από τους ώμους του σε ένα όνειρο, αυτό μπορεί να σημαίνει τον θάνατο του γιου του. Ένα φτερό που δεν επιτρέπει σε κάποιον να πετάξει σε ένα όνειρο σημαίνει μια πληγή ή μια μόνιμη ουλή στη ζωή κάποιου που θα επιβραδύνει την πρόοδό του. Θα μπορούσε επίσης να αντιπροσωπεύει τιμωρία για τις αμαρτίες κάποιου. (Δείτε επίσης βραχίονα 1 | Μετασχηματισμός)…

Για να δείτε οποιοδήποτε από τα κύρια φτερά ή φτερά της ουράς ενός πουλιού στο όνειρό του, υποδηλώνει την επιτυχία, την κοινωνική θέση, την εκλέπτυνση και το κύρος. Για μια γυναίκα όνειρο βάζει ένα φτερό στο καπέλο της, σημαίνει ότι θα προσπαθήσει πολλά επιτεύγματα, με την επιτυχία της ανάλογα με τη γοητεία της.

…(Tiara | Turban) Το κάλυμμα στο όνειρο σημαίνει προεδρία, ταξίδια ή γάμο. Εάν κάποιος λάβει ένα καπάκι ή μια τιάρα σε ένα όνειρο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνει ένα μακρινό ταξίδι. Εάν κάποιος φοράει καλύμματα κεφαλής στο όνειρό του, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει θέση στην κυβέρνηση. Αν κάποιος έχει συνηθίσει να φοράει καπέλα, τότε το φοράει σε ένα όνειρο αντιπροσωπεύει τον ανώτερο του, τον κυβερνήτη, τον αδελφό του, τον πατέρα του, τον θείο του, τον δάσκαλό του ή έναν μελετητή, γιατί όλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα σε αυτόν. Το να φοράτε ένα βρώμικο και φθαρμένο κάλυμμα στο όνειρο σημαίνει θλίψη, δυσκολίες και αγωνία. Εάν το καπάκι κάποιου απογυμνωθεί από το κεφάλι του, ή αν πέσει στο έδαφος σε ένα όνειρο, αυτό σημαίνει το θάνατο του ανώτερου του ή οποιουδήποτε από τους προαναφερθέντες ανθρώπους. Εάν ένας βασιλιάς προσφέρει σε κάποιον ένα καλύμματα κεφαλής ή τιάρα σε ένα όνειρο, αυτό σημαίνει ότι θα έχει τη δύναμη να διορίζει ανθρώπους σε διαφορετικές διοικήσεις. Εάν ένα ατύχημα πέσει σε ένα όνειρο ή το τουρμπάνι ενός ιμάμη σε ένα όνειρο, θα προβληματιστεί για την πίστη του και την κατάσταση της εκκλησίας του. Το να φοράτε ένα φοβερό τουρμπάνι σε ένα όνειρο σημαίνει εξουσία ή μπορεί να σημαίνει να κάθονται στον πάγκο των δικαστών. Το να φοράτε καλύμματα κεφαλής με ένα άσπρο φτερό σε ένα όνειρο σημαίνει να γίνετε ηγέτης. Το να φοράτε καλύμματα κεφαλής από γούνα ζώων ή να κρύβετε σε ένα όνειρο σημαίνει να γίνετε άδικοι και να τυφλώσετε τη δική σας αδικία, ή θα μπορούσε να απεικονίσει την κακή προσωπικότητα του ανώτερου ατόμου στην εργασία. Ένα κάλυμμα κεφαλής, ένα τουρμπάνι ή μια τιάρα σε ένα όνειρο θα μπορούσε επίσης να αντιπροσωπεύει έναν ασκητή. (Δείτε επίσης καπάκι στο εξωτερικό | Turban)…

Το όνειρο για ένα φτερό συμβολίζει την έμπνευση ή τις δυνατότητές της. Πεποιθήσεις που σας ανυψώνουν, κάνουν την επιθυμία για ελευθερία, ή το ενδιαφέρον να θέλουν να κάνουν κάτι καταπληκτικό. Μπορεί να εκπλαγείτε με το τι κάποιος άλλος έχει επιτύχει ή θέλει να ακολουθήσει τα βήματά σας. Ξέροντας ότι μπορείς να κάνεις κάτι αν θέλεις. Εξετάστε το χρώμα και τον τύπο πουλιών για τον πρόσθετο συμβολισμό. Τα μπλε φτερά θα αποτελούσαν θετική έμπνευση. Τα κόκκινα φτερά αντιπροσωπεύουν αρνητική έμπνευση ή συνειδητοποιούν τις δυνατότητές τους να είναι παραπλανητικά ή θυμωμένα. Ανατρέξτε στην ενότητα θέματα χρώματος για μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στο συμβολισμό του χρώματος.